gândiri şi răzgândiri la lumina lumânării

Share
Loading

vineri, 12 februarie 2010

Sic transit gloria mundi

Nimic nu se compară cu spovedania. Nu este vorba de ceea ce credeţi probabil, acea spovedanie sub patrafirul popii, acea falsă pioşenie afişată de fiecare dată când intri în biserică sau te afli în preajma ei cu gândul că "poate mă vede şi pe mine Dumnezeu", ci pur şi simplu despre ceea ce, împinşi de la spate de motive numai de ei ştiute, caută să se refugieze... într-o lume în care ascunşi în spatele anonimatului pot fi ei.

Cum adică... ei? veţi întreba...; să nu credeţi că prietenul cu care vă beţi berea sau vinul odată la două săptămâni (atunci când luaţi leafa) gândeşte ceva de genul... "de-aş lua salariu dublu decât am luat până acum, nici prin cap nu mi-ar trece să schimb beciul ăsta" Ohoo..., ce l-ar mai schimba..., şi odată cu el şi prietenul cu care bea. Deh! alte condiţii - alte pretenţii, nu-i aşa?

Revenind la "spovedanie", conştient fiind că poate nimeni nu va citi această însemnare, mă simt liber s-o spun: "să vă ia dracu' de prieteni falşi şi egoişti!" Prefer să-mi beau singur vinul, în beciul meu întunecat, să cânt odată cu "Ovidiu", "ce bine e că aţi plecat".

1 comentarii:

Anonim spunea...

Macar esti sincer...:)

Trimiteți un comentariu

Link & Banner Exchange

BANNER EXCHANGE
                                
Related Posts with Thumbnails