gândiri şi răzgândiri la lumina lumânării

Share
Loading

luni, 22 martie 2010

Nu-mi plac popii

Cred în Dumnezeu atât cât mai pot... sau cel puţin vreau să cred - în ce aş putea crede altceva?! ...în niciun caz în popi sau biserică!



"Din cer a mai cazut o stea...
Si-ntreb confuz... cat cerul va mai cade?
Mi-e inima de noapte grea...
Tu taci si razi..., iar rasul tau ma arde."

duminică, 14 martie 2010

Întors din pustiu


Download

Râd cu braţele desfăcute până la cer -
gură lacomă încercând să cuprindă universul.
În palme-mi stau ca-ntr-o balanţă
deopotrivă întinderea albastră şi galben-cenuşiu,
tot Necuprinsul.

Dansez cu păsările
ce se-adună în pletele şi la subţiorile mele
ca în crengile şi scorburile pădurii,
acoperindu-mă cu iarbă şi muşchi verde,
frunze cunună şi flori la ureche,
cu soare, rouă, cer senin şi curcubee.

Cânt până la epuizare...
Îngânând o ciocârlie,
în lupta ei cu înălţimile, inima-mi zboară
mai sus decât munţii,
mai sus decât Luna,
mai departe de mine,
mai aproape de Dumnezeu.

Mă-ntreb cine sunt

Şi ţip...:
CINE SUNT EU?
Primăvara din văi răspunde-n ecou:
Eu..., Eu..., Eu...
de Eugen Bîrziche - Vebwell

Război "vrăjitorilor"

Este cunoscut faptul că zilele trecute Alin Popoviciu, deputat al Partidului Democrat - Liberal a luat iniţiativa de a interzice practicarea magiei (albă sau neagră, indiferent care...). Ce-ar spune Harry Potter şi Albus Dumbledore în legătură cu acest subiect? Ar căuta pricină lui Cap-de-Mort, desigur...

Iniţiativa este lăudabilă zic eu, ţinând cont că înşelătoria este una dintre cele mai frecvente infracţiuni din România, atât timp cât este aplicabilă şi extinsă la toate categoriile de "vrăjitori" şi la toate nivelurile... de putere; altfel, s-ar putea crede că discriminarea unei anumite categorii sociale face subiectul acestui demers...

Conform art.215 Cod Penal alin.1, inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevarate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani. De asemenea alineatul 3 prevede că inducerea sau menţinerea  în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită  în aşa fel încât fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevazută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.

Păi, "Aline...trăiască familia şi copilaşii tăi", cine-s cei mai mari "vrăjitori"? Lasă-l pe Potter şi Dumbledore în lumea lor..., pe mine "vrăjitorii", indiferent de culoarea lor politică, din această ţară, mă înşeală. Să începem cu ei! Oare promisiunile din campaniile voastre electorale în baza cărora aţi fost aleşi în funcţiile pe care le ocupaţi, nu intră în categoria descrisă atât de frumos în codul penal? Război vouă, vrăjitorilor...!

marți, 9 martie 2010

"ToateBlogurile.Ro" devine o afacere

Dacă acum ceva vreme în urmă site-ul amintit se dovedea a fi avut iniţiativa de a aduna sub acelaşi "acoperiş", într-o comunitate, o bună parte din aceia care aveau cel puţin un blog în limba română, dar nu numai... şi de a facilita posibilitatea contactului preferenţial după categorii de interes, (posibil şi acum dealtfel) în mod gratuit, iată că transformă ideea... în afacere personală.

Nimic condamnabil, ţinând cont că trăim într-o societate capitalistă şi mai ales a faptului că oportunismul este o "calitate" a perioadelor de criză. Nu fac referire la situaţia financiară a omului de rând ce îşi găseşte în scris, metoda de refulare cea mai "la îndemână", ci la o oarecare criză de nişă ce permite acest lucru.

Toate Blogurile Punct Ro a avut un mare merit..., acela de a da posibilitatea oricăruia, de a fi citit. Aşa am avut ocazia să cunosc bloguri şi bloggeri la care în mod obişnuit, poate nici nu ajungeam vreodată. Liviu Chifane, Valeriu Ungureanu şi Vlad Olteanu sunt doar câţiva dintre cei cărora le citesc mai mult sau mai puţin regulat articolele. Acest lucru, nu ar fi fost posibil fără acea facilitate oferită de amintitul site. Din păcate, în momentul actual, site-ul se poate rezuma doar la a fi un alt director de bloguri/siteuri sau... eventual la un amărât de link-exchange

sâmbătă, 6 martie 2010

În poezie nu minţi...

Nu minţi în poezie, [...] în proză poţi să minţi până te-apucă damblalele, în poezie nu minţi, că se simte, măh! [...]. Paştele măsii…, cînd citeşti o poezie, îţi dai seama dacă (autorul n.r.) este corect cu sine sau nu. [...] Poezia este emoţie…, şi cu asta, basta!”(T. S. Khasis)
Da…, emoţia trezită în ceilalţi, ca ecou al muzicii creată de tine ca poet, prin cuvinte. Nu faceţi nicio asociere între cuvinte şi notele muzicale?! ...atunci vă spun: "cuvintele (în poezie n.r.) sunt silabele sentimentelor noastre" - cu siguranţă îmi veţi da dreptate...

miercuri, 3 martie 2010

eBook - Blaga

Iată că proiectul deschis acum câteva zile intitulat "Lucian Blaga", începe să capete contur. Cu ajutorul unor link-uri primite pe un site - comunitate  de la alţi utilizatori interesaţi, reuşesc să-i dau o formă acceptabilă...
Oricum, important este faptul că această muncă autoimpusă, mă fascinează; am terminat de transcris "Poemele Luminii" şi m-am apucat să lucrez la "Paşii Profetului".



Aşa cum spuneam în articolul precedent referitor la acest subiect, internetul este plin cu poeziile autorului care face subiectul acestei cărţi în format electronic, însă corectura acestora, transcrierea cu diacritice, redarea formei originale a poeziilor, studiul datei de apariţie etc. face ca drumul să fie anevoios.

marți, 2 martie 2010

Sucurile de fructe conţin substanţe otrăvitoare

Măi frate, mă doare capul... şi nici nu ştiu ce drac să iau să-mi treacă. Îmi tot răsună-n cap ce afirma cândva Ionuţ Caragea: "Barbutul vieţii mele se joacă pe ascuns." - ca un ecou..., liber şi nestingherit, din colţ în colţ...

Să nu-mi spuneţi că m-am tâmpit - eu zic că naivitatea nu ar trebui confundată cu prostia... Nu mă uit la TV şi nici ziare nu citesc - poate tocmai din acea cauză amintită mai devreme..., poate că este un defect căpătat din perioada în care am lucrat ca reporter la unul dintre cotidianele din România..., cert este faptul că îmi place să selectez informaţia primită, economisind fiecare gigabite de "spaţiu de stocare" din capul meu. Unul dintre site-urile care reuşeşte să aducă oarece lumină şi-n beciul meu este 9AM News care, spre surprinderea mea, de această dată... mă bagă-n beznă.

Ca fiecare, am tabieturile mele când mă trezesc; unul dintre acestea este să deschid email-ul şi "să mă pun la curent" (220, alternativ) cu ce se întâmplă-n jurul meu (a nu se înţelege că n-aş avea spirit de observaţie, dar de obicei este ocupat cu altceva). Iată conţinutul unui email pe care l-am primit de la mai sus amintitul site de ştiri (click pe imagine pentru al putea vedea la scara mărită)
 
Curios din fire, mai ales că nu am fost nicicând dezamăgit de acest site, am accesat link-ul propus să pot afla despre ce este vorba şi... Surprise!


Acum... vă las şi pe voi să vă doară capul rumegând "ştirea" pe-n(delete), meditând la motivul pentru care a fost ştearsă..., invitând respectivul site să se justifice.

Link & Banner Exchange

BANNER EXCHANGE
                                
Related Posts with Thumbnails